Szkolenie przeznaczone dla pracowników i menadżerów
kontroli jakości zakładów branży spożywczej oraz osób pełniących funkcje
Koordynatora systemu HACCP
Korzyści jakie uzyska uczestnik szkolenia to:
- poznanie zasad GMP, GHP i HACCP wg Codex
Allimentarius
- poznanie wytycznych do opracowania systemu HACCP
- poznanie wymagań duńskiej normy DS 3027 E:2002
Celem szkolenia jest:
- uzyskać odpowiedź na pytanie co to jest system
HACCP, jakie są warunki jego wdrażania.
Podczas szkolenia zostaną omówione następujące
zagadnienia:
- Podstawowe pojęcia dotyczące zarządzania
bezpieczeństwem żywności
- Przedstawienie i omówienie zasad GMP i GHP
- Omówienie wymagań GMP, GHP i HACCP wg Codex
Allimentarius
- Omówienie wymagań GMP, GHP i HACCP wg wymagań
prawnych w Polsce i UE
- Pojęcie i omówienie systemu HACCP (7 zasad HACCP)
- Omówienie procesu opracowania systemu HACCP (12
kroków HACCP).
- Przedstawienie wymagań normy DS 3027 E:2002
|